_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Groentequiche

Groentequiche

Dit recept is afkomstig van Krautkopf. Foodbloggers uit Berlijn met een onwijs mooie site vol lekkere recepten. Ik snuffel graag op hun site en instagram om me te vergapen aan de prachtige foto’s. Neem ook eens een kijkje op hun site terwijl je quiche in de oven staat. Wedden dat je die 45 min makkelijk om krijgt?!

 

Bereiden ± 30 min | oven ± 45 min

 

Ingrediënten (4 personen)

Hartig taartdeeg

1 courgette

2 middelgrote aardappels

2 wortels

2 tomaten

4 takjes platte peterselie

3 lente-uitjes

200 gr zure room

1 ei

nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de aardappels en de wortel. Snijd de courgette, aardappels, wortels en tomaten in flinterdunne plakken. Dit gaat het beste met een mandoline. Bestrooi met peper en zout.

Snijd voor de saus de peterselie en de lente-ui fijn en roer deze door de zure room en het ei. Breng de saus op smaak met peper, zout en geraspte nootmuskaat.

Vet een quichevorm in en bekleed met het taartdeeg. Verdeel een beetje saus over de bodem zodat je hier de groenteplakken in kunt duwen. Leg de plakken groente om en om in de ovenschaal. Werk van buiten naar binnen. Giet het restant van de saus vervolgens over de quiche. Bak de quiche in ongeveer 45 min gaar. Als het deeg te donker wordt, dek je de vorm af met aluminiumfolie.


Share or like

Zuurvlees

Zuurvlees

Bieten tarte tatin

Bieten tarte tatin