_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Kabeljauwhaasjes met tomatenrisotto

Kabeljauwhaasjes met tomatenrisotto

Nu de regenachtige dagen de overhand krijgen, vind ik het niet erg om een uurtje in een pan te moeten roeren om het avondeten op tafel te krijgen. Risotto vergt even wat geduld, maar er zijn eindeloze smaakcombinaties mogelijk. Glaasje wijn erbij, kaarsen aan en vooral de deur niet meer uit. Dit is ook een leuk recept om te maken als je gasten te eten hebt. Je kunt het dan serveren in eenpersoons ovenschaaltjes. Ziet er meteen feestelijk uit.

 

Bereiden ± 45 min / oven ± 10 min

 

Ingrediënten (4 personen)

300 gr risottorijst

1 ui

1 prei

8 plakken spek

2 tenen knoflook

250 gr kastanjechampignons

2 el tomatenpuree

1 tl gerookt paprikapoeder

2 l kippenbouillon (water en 2 blokjes)

4 kabeljauwhaasjes

300 gr trostomaatjes

2 el olijfolie

25 gr boter

peper en zout

peterselie

1 citroen

Verwarm de oven op 180°C. Verhit in een pan het water met de bouillonblokken. Snijd de ui fijn, de prei in halve ringen en het spek in smalle reepjes. Verwarm wat boter met 2 el olie in een pan en fruit de ui, prei en het spek tot de ui en de prei zacht zijn. Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Voeg deze toe aan de pan en roer totdat de champignons zacht zijn. Voeg 2 el tomatenpuree en 1 tl paprikapoeder toe en bak dit 1 min mee voordat je de rijst toevoegt. Roer de rijst goed door de rest van de ingrediënten voor ½ min. Voeg nu met een soeplepel de bouillon toe. Doe dit lepel voor lepel en roer regelmatig om te voorkomen dat de risotto aanbrandt. Als de risotto te droog wordt, voeg je de volgende lepel bouillon toe. Proef na 20 min regelmatig. Als de risotto bijna gaar is, moet je niet meer te veel bouillon toevoegen om te voorkomen dat de risotto te nat blijft. Laat de risotto beetgaar worden en haal van het vuur.

Verhit ondertussen in een koekenpan de boter. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met peper en zout en bak ze aan beide zijden bruin. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, omdat ze nog de oven in gaan.

Verdeel de risotto over een ovenschaal en leg de kabeljauwhaasjes en trostomaatjes erbovenop. Zet de schaal 10 min in de oven. Serveer met fijngesneden peterselie en een schijfje citroen.


Share or like

Cinnamon twirls

Cinnamon twirls

Easy peasy spaghetti

Easy peasy spaghetti