_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Paastaart

Paastaart

Klaar om te imponeren aan de paastafel? Ga op zoek naar mooie pastelkleurige dragee paaseitjes en maak deze heerlijke taart. Ohhh’s en aaahhh’s verzekerd!

 

bereiden ± 20 min | oven ± 25-30 min | in elkaar zetten ± 60 min (incl. wachten)

                     

Ingrediënten

Cakes

340 gr boter op kamertemperatuur plus wat extra om de bakvormen in te vetten

340 gr kristalsuiker

2 tl vanille extract

6 grote eieren

340 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd

2 tl bakpoeder

 

Botercrème

300 gr ongezouten roomboter

600 gr poedersuiker

1 tl vanille extract

3-7 el melk

1tl witte kleurstof

100 gr frambozenjam

200 gr pure chocolade

300 gr dragee paaseitjes (chocolade)

Verwarm de oven op 180 °C. Vet drie bakvormen met een doorsnede van 20 cm in en bekleed met bakpapier.

Doe de boter, suiker en het vanille extract in een kom en mix tot een bleek en romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe. Mix goed zodat het ei is opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en vouw dit luchtig door het beslag. Roer niet te lang.

Verdeel het beslag over de drie bakvormen en bak ze ca. 25-30 min in de voorverwarmde oven gaar. De cakes zijn gaar als een prikker er schoon uitkomt. Laat de cakes 10 min in de bakvormen afkoelen voordat je ze eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen. Snijd zo nodig de bovenkant van de cakes af zodat ze overal even hoog zijn. Als je cakes niet allemaal tegelijk in de oven passen, kun je ze ook prima apart bakken.

Mix voor de botercrème de boter met de poedersuiker, vanille extract, een beetje zout en wat witte kleurstof tot een samenhangend geheel. Voeg de melk met een eetlepel per keer toe tot een smeerbaar mengsel ontstaat. Wellicht heb je niet alle melk nodig.

Nu kun je de taart in elkaar gaan zetten. Leg een cakebodem op een mooie schaal en besmeer met een laag jam. Laat ca 1cm langs de rand vrij. Deze rand vul je aan met wat botercrème, zodat de jam er niet tussenuit kan lopen. Herhaal dit en eindig met de laatste cake. Leg deze cake ondersteboven neer zodat de kruimels aan de onderkant zitten. Smeer de taart af met een laagje botercrème zodat je een glad oppervlak krijgt. Je hoeft er geen dikke laag op te smeren. Er komt straks nog een laag op om hem mooi te maken. Zorg ervoor dat de eerste laag alle gaten dicht. Plaats de taart voor een half uur in de koelkast zodat de botercrème kan opstijven. Haal de taart eruit en gebruik de rest van de boter crème om de taart van een mooie, gladde laag te voorzien. Plaat hem terug in de koelkast.

Doe 175 gr chocolade in een kom en verwarm in de oven voor 2 min. Roer elke 30 seconde totdat de chocolade is gesmolten. Laat de chocolade een klein beetje afkoelen zodat hij niet te vloeibaar is. De chocolade moet niet namelijk niet helemaal langs de taart aflopen, maar halverwege stollen.

Haal de taart uit de koelkast. Giet met een lepel de chocolade langs de rand van de taart zodat er mooie druppels ontstaan. Ga zo helemaal rondom en vul tenslotte de bovenkant van de taart met chocolade. Laat de chocolade een beetje afkoelen en maak de taart af door bovenop de dragee eitjes over de taart te verdelen. Je kunt de taart het beste in de koelkast bewaren, maar haal hem wel een paar uur voor serveren eruit zodat hij op kamertemperatuur kan komen.

_MG_6822.jpg

Share or like

Kipquiche met lentegroenten

Kipquiche met lentegroenten

Sticky varkensvlees met aziatische groenten

Sticky varkensvlees met aziatische groenten