_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Ratatouille

Ratatouille

 

Dit is een vrolijk bijgerecht dat ik graag op het einde van de zomer maak als de tomaten en courgette volop en in alle kleuren te krijgen zijn. Hoe kleurrijker de groenten, hoe mooier hij wordt.

 

Bereiden ± 15 min | oven ± 30 min

 

_MG_7496.jpg

Ingrediënten (4 personen)

1 aubergine

2 courgettes (gele en groene)

3 tomaten

3 rode uien

1 teentje knoflook

1 el tijm

40 gr zachte geitenkaas

olijfolie, peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de uien in ringen en bak ze op laag vuur in een koekenpan glazig. Voeg na een paar minuten de fijngesneden knoflook en tijm toe. Schep de uien uit de koekenpan en leg ze op de bodem van een ovenschaal.

Snijd de aubergine, courgettes en tomaten in dunne plakken. Leg deze om en om in een ovenschaal zodat een mooi patroon ontstaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak ca. 30 min in een voorverwarmde oven. Verdeel er 10 min voor het einde wat verkruimelde geitenkaas over.


Share or like

 
Rigatoni met artisjokkenpesto

Rigatoni met artisjokkenpesto

Frittata met groente en pecorino

Frittata met groente en pecorino