_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Citroenrijst

Citroenrijst

Deze rijst ziet er lekker zomers uit door zijn gele kleur en is fris van smaak door de citroenen. Voor de gele kleur voeg ik kurkuma aan de rijst toe. Handige bijkomstigheid is dat dit kruid ook nog eens super gezond is! De rijst past erg goed bij gegrild vlees en gegrilde vis en groenten. Een fijn recept voor een bijgerecht dus. Want kale rijst is ook zo saai.

 

Bereiden ± 25 min

 

Ingrediënten (4 personen)

2 el boter

1 el olijfolie

4 lente-uitjes

2 tenen knoflook

1 rode ui

250 gr basmatirijst

1 tl kurkumapoeder

1 ½ l kippenbouillon

2 citroenen

peterselie

peper en zout

Snijd de ui fijn en het witte deel van de lente-ui in dunne ringen. Bewaar het groene deel van de lente-ui voor de garnering. Verhit de boter met de olijfolie in een diepe koekenpan en smoor de ui en lente-ui tot ze zacht zijn. Pel de knoflook en pers hem uit bij de ui. Rasp de schil van een halve citroen, snijd fijn en voeg tot aan de pan. Bak voor ½ min terwijl je blijft roeren. Voeg de rijst en het kurkumapoeder toe en roer tot alles is gemengd. Voeg 1 l van de bouillon en het sap van 1 ½ citroen toe. Breng het geheel aan de kook en laat rustig inkoken tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 min. Als de rijst te droog wordt, kun je nog wat bouillon toevoegen.

Neem de pan van het vuur als de rijst gaar is en roer los met een vork. Snijd de peterselie fijn en wat groen van de lente-ui in ringen. Voeg de peterselie en het groen van de lente-ui samen met peper en zout toe aan de rijst. Snijd de resterende ½ citroen in plakken en verdeel over de rijst.


Share of like

Yoghurt, noten en fruit

Yoghurt, noten en fruit

Citroenkip met krieltjes

Citroenkip met krieltjes