_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl

Wintersport, het blijft onze favoriete vakantie. Wij houden van bergen en sneeuw. Gezellig een week met vrienden op de piste. En natuurlijk ontbreekt tijdens deze week het traditionele Oostenrijkse eten niet. Ook daar houden we van! Op de piste lekker in het zonnetje genieten van Tiroler Gröstl en Kaiserschmarrn. En je kunt het ook heel makkelijk zelf thuis maken. Al smaakt het helaas nooit helemaal zoals op vakantie…

 

Bereiden ± 30 min

 

Ingrediënten (2 personen)

500 gr aardappelen

1 ui

1 tl oregano, gedroogd

1 tl majoraan, gedroogd

1 tl salieblaadjes, vers

1 el peterselie, vers

200 gr spekblokjes

2 eieren

peper en zout

Schil de aardappels en snijd in blokjes. Spoel ze af onder koud water, doe ze in een pan en kook ze beetgaar. Laat afkoelen.

Verhit op matig vuur een droge koekenpan en bak hierin de spekjes knapperig. Snijd de ui fijn, voeg deze toe en bak mee totdat hij glazig en zacht is. Voeg de aardappelblokjes toe en bak het geheel totdat de aardappels mooi bruin worden. Voeg de oregano, majoraan en fijngesneden salie toe en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Breek 2 eieren op de aardappels en laat bakken tot het eiwit is gestold. De dooier moet zacht blijven. Verdeel voorzichtig in twee porties en serveer op een bord. Verdeel er wat verse fijngesneden peterselie over.

Je kunt het aardappelmengsel als het goudbruin is ook in twee ovenpannetjes verdelen en boven elk pannetje een ei breken. Zet de pannetjes 5 min in de oven om het ei gaar te laten worden.


Share or like

Cannelloni

Cannelloni

Kip met chipotlesaus

Kip met chipotlesaus