_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Indische sperziebonen & eieren

Indische sperziebonen & eieren

Indische sperziebonen & eieren

Kennen jullie Janneke Philippi? Ze heeft een vaste rubriek in delicious. magazine en ontzettend leuke kookboeken. Ik ben fan van haar recepten. Volgens mij heb ik nog geen recept van haar gemaakt wat tegenviel. Dit recept is van haar en komt uit delicious. magazine. Weer eens wat anders dan de standaard nasi of bami. Smoor het geheel niet te lang want dan worden de eieren te hard.

Bereiden ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

8 eieren

300 gr witte rijst

2 el arachideolie

400 gr sperziebonen

2 sjalotjes

2 tenen knoflook

6 tomaten

75 ml ketjap manis

150 ml kokosmelk

½ bosje koriander

50 gr geroosterde pinda’s

1 tl sambal

 

Verwarm water in een pannetje op het vuur en kook de eieren net hard. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Hak de pinda’s grof.

Verhit ondertussen in een diepe koekenpan de olie en bak hierin de sperziebonen knapperig. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en bak deze mee met de sperziebonen. Snijd de tomaten in blokjes en bak deze 4 min mee met de sperziebonen. Voeg de ketjap toe en roer goed. Giet nu voorzichtig de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Pel de eieren en leg ze tussen de groenten. Smoor het tomaten-bonenmengsel 5 min. Voeg de sambal toe en roer door. Schep de rijst op de borden en verdeel het tomaten-bonenmengsel en de eieren over de borden. Bestrooi met koriander en de gehakte pinda’s.

Bron: Janneke Philippi, Delicious. magazine


Share or like

Lasagne

Lasagne

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus