_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Rainbow falafel bowl

Rainbow falafel bowl

Rainbow falafel bowl

Deze kleurrijke kommen zorgen voor vrolijkheid op tafel en barsten van de vitamines. Je kunt de falafel ook kant en klaar kopen. Ik vind dit gerecht ook heerlijk om als lunch te eten. Leg de rode kool dan onderop in de lunchbox, zodat deze niet lekt op de andere groenten. En neem de yoghurt in een apart bakje mee.

Bereiden ± 45 min

 

Ingrediënten (4 personen)

Falafel

2 el olijfolie

75 gr jonge bladspinazie

150 gr bospeen

1 gele paprika

1 komkommer

4 lente-ui

½ rode kool

1 citroen

1 sinaasappel

6 el griekse yoghurt

½ teen knoflook

peper en zout

handje groentekiemen

Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak de falafelballetjes om en om in 10 min goudbruin. Haal de buitenste bladeren van de rode kool en snijd hem in dunne repen. Dit gaat het makkelijks met een keukenmachine. Doe de rode kool in een kom en meng met het sap van 1 sinaasappel en ½ citroen. Laat staan tot gebruik en roer af en toe door. Spoel ondertussen de spinazie schoon en laat uitlekken. Snijd de komkommer in plakjes en de paprika in repen. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Rasp de bospenen en snijd deze in dunne plakjes.

Meng in een kommetje de griekse yoghurt de halve teen geperste knoflook en wat peper.

Maak de borden op door de groenten netjes in de kommen te verdelen. Leg de falafel in het midden van de kommen en geef er wat groentekiemen en knoflookyoghurt bij.

  

Falafel

1 blik kikkererwten (400 gr)

1 ei

1 teen knoflook

1 bos peterselie

1 ui

1 tl korianderpoeder

1 el komijnpoeder

peper, zout en olie

 

Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak de fijngesneden ui samen met de fijngehakte knoflook, korianderpoeder, komijn, zout en peper totdat de ui zacht is. Giet de kikkererwten af en dep ze droog. Doe ze samen met het uimengsel, de peterselie en het ei in een keukenmachine en maal tot een grof mengsel. Maak van het mengsel ongeveer 12 balletjes met je handen.


Share or like

Kipsaté met komkommersalade

Kipsaté met komkommersalade

Marokkaanse kiptaartjes

Marokkaanse kiptaartjes