_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Garam masala kip

Garam masala kip

Garam masala kip

Dit is een eenvoudig recept om een hele kip in de oven te bereiden. Het voorbereiden kost niet veel tijd. Door het garam masala specerijenmengsel krijgt de kip een heerlijke smaak. Ik heb een zwak voor de specerijen en kruidenmengsels van Euroma Original Spices by Jonnie Boer. Ze zijn verpakt in mooie, kleurrijke blikjes en het zijn stuk voor stuk heerlijke smaken. Het fijne is dat er geen zout aan is toegevoegd. Nee, ik word niet gesponsord. Ik ben gewoon fan.

Je kunt er in plaats van papadums ook rijst bij maken. Ook erg lekker met gewokte spinazie.

Bereiden ± 20 min | oven ± 60 min

 

Ingrediënten (4 personen)

1 hele kip

80 ml olijfolie

3 tl garam masala

2 tl kurkuma

1 citroen

3 tenen knoflook

3 cm gemberwortel

1 chilipeper

2 blikken tomatenpuree a 140 ml

280 ml griekse yoghurt

200 ml kippenbouillon

zout en peper

eventueel wat suiker

papadums

 

Yoghurtsaus

½ komkommer

½ tl zout

1 teen knoflook

1 el verse munt

250 ml griekse yoghurt

peper

Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng in een kom de olijfolie samen met 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma en breng op smaak met zout en peper. Wrijf de kip in met deze olie. Halveer de citroenen en stop een halve citroen in de buikholte van de kip. Bind de poten met keukentouw bij elkaar.

Schil en rasp de gember. Verwijder de zaadlijst van de chilipeper en hak fijn. Maak de tenen knoflook schoon en hak fijn. Meng de knoflook, gember, chilipeper, tomatenpuree, yoghurt, bouillon en de rest van de garam masala en kurkuma in een kom. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker. Schenk het mengsel in een braadslee en leg de kip erop. Braad de kip 30 min. Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180 °C en braad de kip nog 20 tot 30 min tot hij gaar is. Neem uit de oven. Maak terwijl je de kip laat rusten de papadums.

Als de kip in de oven staat kun je ondertussen de yoghurtsaus maken voor erbij. Rasp hiervoor een halve komkommer boven een vergiet. Voeg wat zout toe en laat 10 min. Druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Doe de komkommer in een kom en voeg de griekse yoghurt, 1 teen geperste knoflook en 1 el fijngesneden munt toe. Breng op smaak met peper en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.


Share or like

Naanbrood met aubergine-gehakt

Naanbrood met aubergine-gehakt

Wraps met krokante kip

Wraps met krokante kip