_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Gevulde bolcourgettes

Gevulde bolcourgettes

Gevulde bolcourgettes

Bolcourgettes kun je goed vullen. Mijn moeder heeft ze vaak in haar groentetuin. Tegenwoordig kun je ze ook goed kopen in de supermarkt. Als je geen bolcourgettes kunt vinden, kun je dit gerecht ook prima met gewone courgettes maken. Leg ze op een kant en snijd de bovenste cm ervan af zodat je ze kunt uithollen. Mocht je te veel couscous-kipmengsel hebben, kun je dit heerlijk als lunch eten.

 

Bereiden ± 20 min | oven ± 15 min

 

Ingrediënten (2 personen)

2 kleine bolcourgettes

100 gr kipfilet

1 paprika

1 ui

1 teen knoflook

½ tl chilipoeder

2 tl oregano

1 tl tijm

75 gr feta

75 gr zongedroogde tomaten

3 el pijnboompitten

150 gr couscous

1 citroen

olijfolie

peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Snijd de bovenkant van de bolcourgettes af en hol ze uit. Laat voldoende vruchtvlees achter, maar schep de pitten eruit. Kook de bolcourgettes 2 min, haal ze uit het water en laat de op de kop uitlekken.

Snijd ondertussen de kipfilet, ui, knoflook en paprika in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en oregano. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg de groenten en kruiden toe en bak nog een paar minuten. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en voeg deze samen met de pijnboompitten en de verbrokkelde feta door het kipmengsel.

Kook de couscous volgens de verpakking gaar. Roer hem los met een vork en  voeg het citroensap van een halve citroen toe. Voeg het kipmengsel toe en meng goed door elkaar.

Leg de bolcourgettes in een ovenschaal en vul ze met het couscousmengsel. Bak de courgettes nog 15 min in een voorverwarmde oven. Serveer ze elk op een bord.


Share or like

Pasta arrabiata

Pasta arrabiata

Chocolade brioche broodjes

Chocolade brioche broodjes