_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Citroenrisotto & kabeljauw

Citroenrisotto & kabeljauw

Citroenrisotto & kabeljauw

Deze risotto is lekker fris door het citroensap dat erin gaat. Doordat je hem serveert met geblancheerde groenten en vis is het een heerlijke lichte maaltijd.

Bereiden ± 60 min

 

Ingrediënten (4 personen)

300 gr risottorijst

2 uien

50 gr boter

3 el olijfolie

150 ml witte wijn

1 ½ liter groentebouillon

¼ tl witte peper

3 citroenen

1 bosje peterselie

75 ml olijfolie

1 teen knoflook

Zout en peper

4 kabeljauwhaasfilets

250 gr bimi

250 gr sugar snaps

Maak in een pan de bouillon en houd warm. Verwarm in een pan 2 el olijfolie en 25 gr boter. Fruit hierin de gesnipperde uien tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en bak mee totdat de korrels glanzen. Blijf roeren. Voeg de wijn toe en roer totdat de alcohol is verdampt. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe terwijl je blijft roeren. Kook de risotto zachtjes gaar.

Snijd voor de gremolata de peterselie en de knoflook fijn. Doe deze ingrediënten samen met het sap en rasp van 1 citroen en de olijfolie in een pot en schud totdat het geheel mooi is vermengd. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit ondertussen in een koekenpan de overige 25 gr boter. Dep de vis droog en bestrooi met peper. Bak de kabeljauwhaasjes gaar. Blancheer de bimi en sugarsnaps en zet apart.

Breng de risotto op smaak met het sap van 2 citroenen en de witte peper. Verdeel de risotto over de borden en leg op elke bord een kabeljauwhaasje. Doe wat gremolata over de vis en serveer met de bimi en sugarsnaps.


Share or like

Rijstsalade & groenten

Rijstsalade & groenten

Bessen-havermout muffins

Bessen-havermout muffins