_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Hueves rancheros

Hueves rancheros

Hueves rancheros

Dit recept kun je zowel voor lunch als avondeten gebruiken. Voor een lunch kun je dit recept voor 4 personen maken. Je hebt niet perse een oven nodig. Je kunt ook vier kuiltjes maken in de koekenpan waar je de eieren in breekt. Laat ze langzaam garen of laag vuur met de deksel op de pan.

Bereiden ± 40 min | oven ± 10 min

 

Ingrediënten (2 personen)

1 sjalot

1 teen knoflook

50 gr chorizo

2 paprika’s

1 venkelknol

½ rode peper

200 gr kidneybonen

2 el olijfolie

400 gr tomatenblokjes

½ bosje peterselie

½ bosje koriander

1 limoen

4 eieren

Zout en peper

Turks brood

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de sjalot, knoflook, rode peper en paprika’s schoon. Hak de knoflook, rode peper en sjalot fijn en snijd de paprika in lange repen. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Maak de venkelknol schoon en snijd in repen. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de chorizo knapperig. Voeg de sjalot, knoflook en rode peper toe en bak 1 min mee. Voeg de paprika en venkel toe en bak 5 min. Voeg de tomatenblokjes en bonen toe en laat op laag vuur 10 min sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Breng de saus over in 1 persoonsovenschaaltjes en maak in elke schaal twee kuiltjes. Breek boven elk kuiltje een ei. Zet de schaaltjes in de oven en bak totdat het eiwit is gestold en de dooier nog vloeibaar is. Hak de peterselie en koriander fijn en garneer de schaaltjes ermee. Serveer met partjes limoen en turks brood.


Share or like

Groene groenten & noodles

Groene groenten & noodles

Appeltaart

Appeltaart