_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Kipcurry

Kipcurry

Kipcurry

Mooie kruidenblikjes van Jonnie Boer heb ik wel al eens eerder genoemd. Ik heb de verzameling volgens mij aardig compleet. Heerlijk zijn ze! Voor deze kipcurry gebruik ik de garam masala kruidenmix. Echt een aanrader. Kun je de week erna deze garam masala kip maken.

Bereiden ± 60 min

 

Ingrediënten (4 personen)

4 drumsticks en 4 kipkarbonades

1 ui

2 tenen knoflook

3 cm verse gember

2 el garam masala (bijv. Jonnie Boer)

1 tl paprikapoeder

½ tl kaneelpoeder

½ tl chilipoeder

4 tomaten

500 ml kippenbouillon

100 ml kookroom

Zout en peper

olijfolie

½ bos koriander

200 gr basmati rijst

1 komkommer

200 gr griekse yoghurt

1 citroen

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de gember en rasp fijn. Hak de tomaten in kleine stukken. Verwarm een tajine met wat olie op het vuur. Bak de kip rondom bruin aan en haal uit de tajine. Doe wat olie in de tajine als hij erg droog is en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en gember toe en bak voor 1 min. Voeg de garam masala, paprikapoeder, kaneelpoeder en chilipoeder toe en bak 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak tot ze zacht worden. Voeg nu de kippenbouillon en de kip toe en breng zachtjes aan de kook. Doe de deksel op de tajine en laat 20 min zacht koken. Voeg de room toe en laat nog 5 min inkoken.

Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar. Rasp de komkommer en meng met de yoghurt en het sap van 1 citroen. Doe de yoghurt-komkommerdressing in een mooie kom. Serveer de rijst in een mooie schaal met de kipcurry. Bestrooi met koriander.


Share or like

Espresso chocolademousse

Espresso chocolademousse

Kruidige kip & groene asperges

Kruidige kip & groene asperges