_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Kruidige kip & groene asperges

Kruidige kip & groene asperges

Kruidige kip & groene asperges

Deze kip en asperges bak je samen in een pan waardoor ze beiden een heerlijke kruidige smaak krijgen. Een lekker snel gerecht voor door de week.

Bereiden ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

4 kipfilets

3 tenen knoflook

500 gr groene asperges

2 el italiaanse kruiden

1 el uienpoeder

50 gr boter

Zout en peper

Snijd de houten uiteinden van de asperges af. Maak de tenen knoflook schoon. Doe 25 gram boter in de pan en voeg hier de geperste tenen knoflook aan toe. Roer 1 min en voeg de kruiden en het uienpoeder toe. Roer nog 1 min tot het begint te geuren. Voeg de kipfilets toe en bak ze rond goudbruin. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn. Leg de kipfilets aan een kant in de pan en voeg de overige 25 gr boter toe. Bak hierin de groene asperges tot ze beetgaar zijn. Hussel de pan zodat de kruiden zich verdelen over de kip en de asperges. Serveer met bijvoorbeeld aardappelkroketjes of pomme duchesse uit de oven.


Share or like

Kipcurry

Kipcurry

Rijstebrij & aardbeiensaus

Rijstebrij & aardbeiensaus