_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

Perfect comfortfood op een gure winterdag. Haardvuur aan, goed glas rode wijn erbij en je komt de avond wel door. Deze gehaktballetjes doen het ook goed als je voor een groot gezelschap later op de avond wat te eten wilt hebben. Je kunt ze namelijk eerder klaarmaken en vlak voor gebruik in de saus weer opwarmen. Kan iedereen makkelijk uit een kommetje eten met wat brood om in de saus te dippen.

Bereiden ± 15 min | oven ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

500 gr gehakt

1 el worcestershiresaus

1 ui

3 tenen knoflook

3 el broodkruim

1 ei

Bosje peterselie

4 blikken tomatenblokjes

2 el tomatenpuree

250 gr champignons

2 stokbroden

Zout en peper

olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ui en tenen knoflook fijn. Doe het gehakt in een kom samen met de fijngehakte ui, 2 tenen knoflook, worcestershiresaus, broodkruim en het ei. Meng en maak gehakballetjes ter grootte van een walnoot. Leg de gehaktballen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 min goudbruin en gaar in de oven.

Verwarm ondertussen wat olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de knoflook. Snijd de champignons in plakjes en bak mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg de blikken tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout en peper. Laat verwarmen en ietwat inkoken. Voeg de gehaktballetjes toe en roer door de saus. Bestrooi met fijngehakte peterselie. Serveer de gehaktballen in tomatensaus met stokbrood of turks brood.


Share or like

Indische sperziebonen & eieren

Indische sperziebonen & eieren

Tagliatelle met rode pesto & biefstuk

Tagliatelle met rode pesto & biefstuk