_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Groene groenten & noodles

Groene groenten & noodles

Groene groenten & noodles

Dit recept barst van de groene groenten. Heerlijk om even wat vitamines bij te tanken. En je kunt eindeloos variëren met de groenten. Ik gebruik ook wel eens edamameboontje, sugarsnaps of peultjes. Smaakt allemaal goed. Door de enorme lading aan groenten mis je het vlees niet. Toch een echte carnivoor? Roerbak dan wat kip- en biefreepjes mee.

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

2 el arachideolie

2 cm geraspte gemberwortel

2 tenen knoflook

250 gr groene asperges

3 lente-uien

250 gr bimi

300 gr paddenstoelen (kastanjechampignong, enoki)

200 gr spinazie

300 gr noodles

1 rode peper

1 el chilibonensaus of chilipasta

2 el lichte sojasaus

2 tl water

Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes. Maak de rode peper schoon en hak fijn. Bewaar een paar dunne ringetjes voor de garnering. Snijd de lente-ui in ringen en snijd de houterige onderkant van de asperges af. Kook de noodles beetgaar en giet ze af. Verwarm een wok met de olie op het vuur en roerbak de knoflook, rode peper en gember 1 min. Voeg de asperges, bimi, champignons en lente-ui toe en roerbak beetgaar. Voeg de chilipasta, sojasaus en water toe en schep om totdat alles is gemengd. Doe de noodles samen met de spinazie in de wok erbij en verwarm 1 min totdat alles warm is. Garneer de borden of kommen met de achtergehouden dunne ringen rode peper.


Share or like

Rijstebrij & aardbeiensaus

Rijstebrij & aardbeiensaus

Hueves rancheros

Hueves rancheros