_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Pompoensoep

Pompoensoep

Pompoensoep

De pompoenen zijn er weer in alle soorten en maten. Dus moest er pompoensoep worden gemaakt. Dit is echt een heel eenvoudig recept. Doordat de smaak vrij neutraal is, kun je zelf wat garnering toevoegen en zo je soep toch wat extra’s geven. Ik gebruikte cantharellen en maakte zelf een speltbrood voor erbij. Het recept daarvan vind je trouwens hier. Maak het brood in een feestelijke vorm en besmeer bijvoorbeeld met olijventapenade. Laat die herfst en winter maar komen!

 

Bereiden ± 40 min

 

Ingrediënten (4 personen)

2 kleine of 1 grote flespompoen

200 gr gemengde paddenstoelen

1 tablet groentebouillon

2 uien

2 tenen knoflook

1 el paprikapoeder

1 tl komijnpoeder

Peper en zout

Olijfolie

Peterselie

Maak de pompoen schoon en snijd hem in grove stukken. Snipper de ui en hak de knoflook. Verwarm een grote pan met olijfolie op het vuur en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de stukken pompoen toe en bak 5 min. Voeg het paprika- en komijnpoeder toe, roer goed en bak nog een minuut. Voeg 1 liter water en de bouillon toe en laat de soep een half uur zachtjes koken. Pureer de soep glad, breng op smaak met zout en peper en houd warm op het vuur. Bak de champignons en zet apart. Doe de soep in kommetje en garneer met de champignons en fijngehakte peterselie.

 


Share or like

Kruidnoten

Kruidnoten

Speltbrood

Speltbrood