_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Wilde rijst met herfstgroenten

Wilde rijst met herfstgroenten

Wilde rijst met herfstgroenten

Het is weer herfst. Dat is te merken aan het gure weer, maar zeker ook aan de heerlijke groenten die te koop zijn. In dit recept kun je eindeloos variëren met (seizoens)groenten. De wilde rijst kun je ook vervangen door bijvoorbeeld granen en rijst (Albert Heijn verkoopt diverse lekkere en biologische soorten).  Als je geen Baharat kruiden kunt vinden (ik gebruik altijd de kruidenmixen van Jonnie Boer), kun je deze ook vervangen door Ras el Hanout.

Bereiden ± 20 min | oven ± 45 min

 

Ingrediënten (4 personen)

200 gr wilde rijst

1 venkelknol

2 pastinaken

200 gr gemengde bieten

200 gr regenboogwortels

100 gr Griekse yoghurt

4 takjes tijm

1 citroen

1 teentje knoflook

3 kipfilets

2 el baharat kruiden

4 el peterselie

Olijfolie

Zout en peper

Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de wortels schoon en snijd de bieten in kwarten of halveer ze. Snijd de pastinaak en venkelknol in stukken. Doe de groenten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en de blaadjes tijm. Rooster ze in 45 min gaar in de oven. Maak ondertussen de kipfilets schoon en sla hem plat zodat hij overal dezelfde dikte heeft. Bestrooi met de baharat kruiden en wrijf deze er goed in. Meng voor de saus de yoghurt met 1 geperst teentje knoflook en het sap van de citroen. Voeg naar smaak zout en peper toe en zet apart. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking gaar. Giet af en meng de fijngehakte peterselie erdoor. Verwarm een koekenpan met olijfolie op het vuur en bak de kipfilets hierin goudbruin. Pas op dat je ze niet te lang bakt. Doordat je ze hebt platgeslagen worden ze sneller gaar. Snijd de kip in brede repen. Haal de groenten uit de oven en serveer samen met de rijst en stukken kip.


Share or like

Rijk gevulde boterham

Rijk gevulde boterham

Galaxy mirror glaze cake

Galaxy mirror glaze cake