_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Kruidnoten

Kruidnoten

Kruidnoten

Loop jij ook in september al watertandend langs de rekken met kruidnoten?! Nergens voor nodig. Met dit recept kun je zelf heerlijke kruidnoten maken (en er het hele jaar van genieten). Ook heel erg leuk om samen met kinderen te maken. Het deeg laat zich makkelijk bewerken. Laat ze lekker balletjes rollen. Ik heb het recept gebaseerd op een recept van Laura’s Bakery. Zij gebruikt 4 tl kant en klare speculaaskruiden. Als de kruidnoten helemaal zijn afgekoeld, kun je ze eventueel nog bedekken met een dun laagje gesmolten chocolade. Smelt wat chocolade au bain-marie en laat ietwat afkoelen. Giet de chocolade over de kruidnoten terwijl ze op een rooster liggen en leg ze een voor een op een vork en doop ze in de chocolade. Heerlijk!

 

Bereiden ± 20 min |oven ± 25 min

                     

Ingrediënten (24 stuks)

250 gr zelfrijzend bakmeel

125 gr donkerbruine basterdsuiker

100 gr koude boter

Mespunt zout

3 tl kaneel

½ tl nootmuskaat

¼ tl kruidnagel

1 ½ tl gemberpoeder

¼ tl gemalen witte peper

6 el melk

Verwarm de oven voor op 175°C. Voeg alle droge ingrediënten samen en roer door elkaar. Snijd de boter in kleine blokjes. Voeg samen met 4 el melk toe aan de rest en mix met een deeghaak tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel de resterende 2 el melk toe als het deeg te droog is. Kneed nog even met je handen tot een stevige bal.

Pluk kleine stukjes van het deeg en rol er balletjes van. Maak ze ongeveer even groot als een hazelnoot of knikker. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kruidnoten in de voorverwarmde oven in 25 min gaar. Laat ze op een rooster afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos.

 


Share or like

Witte chocolade panna cotta

Witte chocolade panna cotta

Pompoensoep

Pompoensoep