_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Witte chocolade panna cotta

Witte chocolade panna cotta

Witte chocolade panna cotta

Op zoek voor een simpel maar kerst-waardig toetje? Maak eens een heerlijke panna cotta. Je kunt ze makkelijk van te voren maken en in de koelkast bewaren. De mogelijkheden met smaken zijn eindeloos. In dit recept wordt witte chocolade gebruik, maar met pure chocolade, koffie of vanille is ook heerlijk. Als je geen metalen panna cotta vormpjes hebt, serveer je ze gewoon in een paar mooie glaasjes. Dan kun je ze niet storten, maar zet je de glaasjes op een mooi bord.

Bereiden ± 20 min | koelen 4 uur

                     

Ingrediënten (4 pers)

400 gr slagroom

2 ½ blaadje gelatine

150 gr witte chocolade

Vruchtensaus

250 gr frambozen of bramen (of een mix van rode vruchten)

100 gr geleisuiker

½ citroen

Week de gelatineblaadjes in koud water. Hak de witte chocolade fijn. Doe de slagroom in een steelpan en breng aan de kook. Haal van het vuur zodra de room kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Doe de fijngehakte chocolade erbij en roer goed tot alle chocolade is opgelost. Giet het mengsel in metalen panna cotta vormpjes en laat ze zeker 3u in de koelkast opstijven.

Maak ondertussen de vruchtensaus. Doe het fruit samen met de geleisuiker en het sap van de halve citroen in een steelpan en breng aan de kook. Roer regelmatig en laat ongeveer 4 min doorkomen. Giet het mengsel door een zeef zodat de pitjes achterblijven. Doe de saus in een schone jampot en laat tot gebruik afkoelen.

Zet vlak voor serveren een bak met heet water klaar. Snijd met een scherm mes voorzichtig langs de randen van de vormpjes. Houd ze vervolgens even kort in de bak met water (zonder dat het water aan de panna cotta komt!), haal ze eruit en droog ze af. Stort ze op een bord. Serveer de panna cotta met de vruchtensaus en verse vruchten. Ook heerlijk om er nog wat fijngemalen bastongekoeken bij te serveren voor wat extra crunch!

 

Bron: Rutger Bakt


Share or like

Bananenbrood

Bananenbrood

Kruidnoten

Kruidnoten