_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Lasagne

Lasagne

Lasagne

Deze lasagne is makkelijk zelf te maken zonder dat je een pakje nodig hebt. Je kunt groente naar keuze toevoegen aan de saus, bijvoorbeeld blokjes wortel, courgette en/of bleekselderij. Snijd ze goed klein en bak ze even mee zodra je de ui aan het gehakt toevoegt. Ik vind het lekker om lasagne met een frisse groene salade en wat brood te serveren.

Bereiden ± 30 min | oven ± 25 min

 

Ingrediënten (4 personen)

400 gr gehakt

1 ui

3 tenen knoflook

1 blik tomatenblokjes

3 el tomatenpuree

1 fles passata

½ bosje basilicum

1 tl venkelzaad

1 tl oregano

1 bos peterselie

Snuf nootmuskaat

Lasagnevellen (vers)

1 ei

250 gr ricotta

2 bollen mozzarella

150 gr parmezaanse kaas

Zout en peper

Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit een diepe koekenpan op matig vuur en bak het gehakt rul. Snijd de ui en knoflook fijn en voeg toe aan het gehakt. Bak een paar minuten mee tot de ui glazig is. Snijd de basilicum en de helft van de bos peterselie fijn. Voeg samen met het venkelzaad, de oregano en de tomatenpuree toe aan het gehakt. Bak 1 min mee en voeg de tomatenblokje en passata toe. Roer, breng op smaak met zout en peper en laat sudderen terwijl je de rest klaarmaakt.

Meng in een kom de ricotta met de overgebleven fijngehakte peterselie, het ei en een snuf nootmuskaat. Rasp de parmezaanse kaas fijn en snijd de mozzarella in dunne plakken.

Om de lasagne op te bouwen begin je met een laagje vleessaus op de bodem van de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen. Smeer een laag ricotta op de lasagnebladen en leg hierop een aantal plakjes mozzarella en bestrooi met wat parmezaanse kaas. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met een laagje vleessaus dat je bedekt met mozzarella en parmezaanse kaas.

Bak de lasagne 25 min in de voorverwarmde oven. Dek hem af met aluminiumfolie als hij te snel bruin kleurt.


Share or like

Marokkaanse kipsalade

Marokkaanse kipsalade

Indische sperziebonen & eieren

Indische sperziebonen & eieren