_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Espresso chocolademousse

Espresso chocolademousse

Espresso chocolademousse

Oehlala chocolade en koffie, de perfecte combi. In dit toetje zijn deze ingrediënten verwerkt tot een heerlijke mousse die ook nog eens mega eenvoudig is om te maken. Gebruik goede kwaliteit chocolade en koffie en je hebt een hemels dessert. Ik zou niet weten welk excuus je nog hebt om ze niet te gaan maken. Oké dan, misschien de calorieën, maar daar moet je dan maar een keertje niet op letten.

Bereiden ± 10 min| afkoelen ± 2 uur

 

Ingrediënten (6 personen)

200 ml slagroom

50 ml melk

50 ml espresso

200 gr pure chocolade

2 eierdooiers

40 gr bruine suiker

 

Breng in een steelpan de slagroom en melk aan de kook. Hak de chocolade in stukken en roer door de warme room totdat het een slag mengsel is. Doe ondertussen de eierdooiers met de suiker in de kom van een mixer en mix tot een romig mengsel. Schenk de espresso bij het chocolademengsel en roer erdoor. Giet het chocolademengsel in een dunne straal bij het eiermengsel terwijl je blijft mixen. Verdeel het mengsel over 6 ramekins en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Bron: Foodies magazine


Share or like

Tagliatelle met rode pesto & biefstuk

Tagliatelle met rode pesto & biefstuk

Kipcurry

Kipcurry