_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Gebonden aspergesoep

Gebonden aspergesoep

Gebonden aspergesoep

Ja het is weer zover! Aspergetijd! Heerlijk om tussen de velden van het witte goud te wonen. Op elke hoek een kraampje waar je vers gestoken asperges kunt kopen. Laat ze vooral niet alvast schillen (dat doen ze tegenwoordig bijna overal), want juist van de schillen trek je een heerlijke bouillon.

Bereiden ± 60 min

 

Ingrediënten (4 personen)

500 gr witte asperges (vers!)

1 ½ l water

1 groentebouillontablet

30 gr roomboter

30 gr bloem

1 ei

8 plakjes serranoham

1 el peterselie

Was de asperges en snijd de houtachtige onderkant eraf. Schil de asperges met een dunschiller (van vlak onder het kopje naar beneden). Breng de asperges met de schillen, het water en een bouillontablet aan de kook. Neem de asperges na 10 min uit de pan en kook de rest nog 30 min op laag vuur.

Kook ondertussen het ei hard, laat schrikken, pel en snijd fijn. Giet de aspergebouillon door een zeef in een ander kom en gooi de schillen weg. Zet de soeppan terug op laag vuur en verwarm hierin de roomboter. Roer de bloem erdoor en bak even door. Het bloembotermengsel mag niet verkleuren. Voeg een soeplepel aspergebouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel ontstaat. Blijf dit herhalen door steeds een soeplepel bouillon toe voegen en goed te roeren tot een glad geheel voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Hiermee voorkom je klontjes bloem in de soep. Kook de soep nog even door. Verwarm een koekenpan en bak hierin de plakken ham krokant. Snijd de asperges in kleine stukken en voeg ze toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over de kommen en garneer met ei, peterselie en ham.


Share or like

Trofie arrabbiata

Trofie arrabbiata

Gegrilde asperges & krokante chorizo

Gegrilde asperges & krokante chorizo