_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Speckled egg easter cake

Speckled egg easter cake

Speckled egg easter cake

Pasen! Dat vind ik echt leuke feestdagen. Veel pastelkleuren, bloemen en het feit dat de lente voor de deur staat maken mij blij. Doe daar een heerlijke brunch met familie of vrienden bij en ik ben een tevreden mens. :) Deze paastaart past perfect bij zo’n gezellige brunch. Versier je huis met tulpen en andere paasdecoratie in dezelfde kleur als de taart en je feesttafel is helemaal af. Geniet ervan!

Bereiden ± 60 min | oven ± 50 min

                     

Ingrediënten

275 gr boter op kamertemperatuur

5 eieren op kamertemperatuur

425 gr suiker

400 gr bloem

60 gr maizena

2 el bakpoeder

375 ml karnemelk

2 tl vanille extract

½ tl zout

 

Botercrème

300 gr ongezouten roomboter

600 gr poedersuiker

1 tl vanille extract

3-7 el melk

Roze of groene kleurstof

200 gr  bosbessenjam

75 gr dragee paaseitjes (chocolade)

1 el cacaopoeder

1 ½ el vanille extract

Verwarm de oven op 170°C. Vet drie bakvormen met een doorsnede van 20 cm in en bekleedt ze met bakpapier. Doe de boter, suiker, vanille extract en zout in een kom en klop 5 min tot een bleek en romig geheel. Voeg een voor een de eieren toe en mix tussen goed. Voeg pas het volgende ei toe als alle ei is opgenomen in het beslag.

Zeef boven een andere kom de bloem, maïzena en bakpoeder. Voeg de helft toe en het beslag en mix dit erdoor. Klopt niet te lang en op een niet al te hoge snelheid. Voeg de helft van de karnemelk toe en herhaal met de overige bloem en karnemelk.

Verdeel het beslag over de cakevormen en bak ze in ca. 50 min gaar. Test dit door een satéprikker in de taart te steken. Er mag geen beslag aan de prikker blijven zitten. Haal de cakes uit de oven en laat ze een paar min in de vorm afkoelen. Stort ze op een rooster en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.

Snijd voor de boter crème de boter in kleine blokjes en doe ze samen met de poedersuiker en het vanille extract in een kom en mix tot een glad en smeerbaar mengsel ontstaat. Voeg indien nog de melk met een eetlepel per keer toe. Kleur de boter crème zachtroze of zachtgroen door wat kleurstof toe voegen. Doe dit met kleine druppels om te voorkomen dat de boter crème te fel van kleur wordt. Doe de helft in een spuitzak.

Nu kun je de taart in elkaar gaan zetten. Leg de onderste cake op een taartplateau. Spuit op de cake langs de rand wat boter crème om te voorkomen dat de jam ertussenuit lekt. Vul het midden met de helft van de jam. Leg een cake erop en herhaal. Dek af met de laatste cake. Leg deze ondersteboven zodat je een gladde bovenkant krijgt. Smeer de buitenkant van de taart af met een dunne laag boter crème om de taart egaal te maken. Zet de cake 30 min in de koelkast zodat de boter crème kan opstijven. Haal de cake uit de koelkast en maak met de rest van de boter crème een mooie, gladde taart.

Meng voor de spikkels de cacaopoeder met het vanille extract tot een glad mengsel. Dip een schone verfkwast in het chocolademengsel en maak spetters door met je vingers langs de kwast te gaan. Beleg de bovenkant van de taart met wat dragee eitjes. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast. Haal hem wel een paar uur voor aansnijden eruit zodat hij op kamertemperatuur kan komen.


Share or like

Gehaktballetjes met auberginehummus

Gehaktballetjes met auberginehummus

Chipotle-honing kipkebabs & ananassalsa

Chipotle-honing kipkebabs & ananassalsa