_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Apple crumble

Apple crumble

Apple crumble

Warm appelgebak met vanille-ijs. Kan altijd toch? Als dessert of gewoon als gebak. Ik zet er graag mijn lepeltje in. Als je een zoetekauw bent, kun je wat meer suiker toevoegen. Persoonlijk vind ik het friszure van de appels en het citroensap wel lekker. Als je er vanille-ijs bij neemt, maakt dat het ook weer wat zoeter. Is het zomer en zijn de bramen in het seizoen? Meng dan ook eens wat bramen door het appelmengsel.

Bereiden ± 10 min | oven 45 min

                     

Ingrediënten (4 pers)

4 appels

2 el citroensap

2 tl kaneel

225 gr bloem

240 gr suiker

90 gr havermoutvlokken

225 gr boter

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Meng met het citroensap, 75 gr suiker en 1 tl kaneel. Doe het mengsel in een ovenschaal of kleine ovenvaste pannetjes.

Smelt de boter. Doe de bloem, de rest van de suiker, 1 tl kaneel, de havelmoutvlokken en gesmolten boter in een kom. Roer tot een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel de kruimels over het appelmengsel. Druk niet aan. Bak de appel crumble 45 min in een voorverwarmde oven goudbruin. Serveer met een bolletje vanille-ijs.


Share or like

Orzosalade & gegrilde groenten

Orzosalade & gegrilde groenten

Trofie arrabbiata

Trofie arrabbiata