_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Mediterraans vispakketje

Mediterraans vispakketje

Mediteraans vispakketje

Met deze vispakketjes waan ik me altijd ergens aan de Middellandse zee. Heerlijk op een terras aan een haventje op een warme zomeravond met een mooie ondergaande zon. Zie je het al voor je? Ik ook, volgens mij ben ik toe aan vakantie. Het zoute van de kappertjes past perfect bij de smaken van de tomaten, knoflook en olijven. Serveer de vis in de pakketjes, dan voorkom je dat de vis uit elkaar valt als je hem eruit wilt nemen.

Bereiden ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

200 gr cherrytomaten

10 kalamata olijven

1 el kappertjes

1 teen knoflook

4 kabeljauwhaasjes

1 citroen

4 el witte wijn

2 el basilicum

½ tl chilivlokken

Olijfolie

Zout en peper

Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg 4 vellen bakpapier klaar. Hak de olijven en kappertjes grof, halveer de cherrytomaten en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en verwarm de olijven, kappertjes, knoflook en tomaten totdat ze gaan geuren. Blus af met de witte wijn en breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.

Leg op elk vel een kabeljauwhaasje. Snijd de citroen in dunne plakken en leg op elk haasje 2 plakjes citroen. Verdeel het tomatenmengsel over de haasjes. Giet ook de saus uit de pan erbij. Voeg nog 1 el olijfolie per haasje toe. Vouw elk vel bakpapier dicht als een envelop en bind vast met keukentouw. Leg ze pakketjes op een bakplaat en bak ze 10 tot 15 min gaar. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de kabeljauwhaasjes. Laat ze niet te lang garen want dan worden ze droog. Scheur de basilicumblaadjes in stukken en strooi deze voor serveren over de vis.


Share or like

Gegrilde asperges & krokante chorizo

Gegrilde asperges & krokante chorizo

Gevulde kwartels

Gevulde kwartels