_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Orzosalade & gegrilde groenten

Orzosalade & gegrilde groenten

Orzosalade met gegrilde groenten

Deze orzosalade kun je zowel als hoofdgerecht, bijgerecht als lunchgerecht eten. Ik vind het een heerlijk gerecht voor vega dagen. Restjes verdwijnen netjes in een lunchtrommel voor de dag erna. Deze salade is goed in grote hoeveelheden te maken voor een picknick of bqq.

Bereiden ± 25 min | oven 25 min

 

Ingrediënten (4 personen)

200 gr orzo

200 gr kastanjechampignons

2 paprika’s

450 gr groene asperges

300 gr trostomaatjes

1 sjalot

50 gr pijnboompitten

2 tenen knoflook

500 ml groentebouillon

75 gr feta

1 citroen

1 bos peterselie

Olijfolie

Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de champignon in plakjes, de paprika’s blokjes en de asperges in stukken van 2 cm. Hak de sjalot en de knoflook fijn en halveer de tomaatjes. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak 25 min in de voorverwarmde oven gaar.

Verhit ondertussen een pan op middelhoog vuur met olijfolie en bak hierin de orzo totdat hij aan alle kanten is bedekt met olie. Voeg 400 ml groentebouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Kook de orzo beetgaar. Voeg nog wat bouillon toe indien nodig. Haal van het vuur, voeg wat olijfolie toe en roer los met een vork.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en verkruimel de feta. Meng voor de dressing het sap van 1 citroen met 4 el olijfolie, zout, peper en fijngehakte peterselie.

Doe de orzo in een mooie schaal. Voeg de geroosterde groenten, de dressing, pijnboompitten en feta toe en roer voorzichtig door elkaar. Serveer warm.


Share or like

Souvlaki met rijst & naanbrood

Souvlaki met rijst & naanbrood

Apple crumble

Apple crumble