_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Sjalotten balsamicosaus

Sjalotten balsamicosaus

Sjalotten balsamicosaus

Deze saus doet me een beetje denken aan een soort zuurvlees door het zure van de balsamico in combinatie met de sjalotten. Hij is echt heel makkelijk om te maken. Je hebt wel bakvet van vlees nodig. Dat is vele malen lekkerder dan dat je de sjalotten gewoon in boter bakt. Bak dus eerst je vlees (bijv. biefstuk), haal die uit de pan om te laten rusten en maak in dezelfde pan deze sjalottensaus. Heerlijk om met biefstuk en frietjes te eten. Groene salade erbij en je hebt een zondagse maaltijd binnen 30 min op tafel staan.

Bereiden ±  20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

10 sjalotten

25 gr boter

2 takjes salie

75 ml balsamico-azijn

2 el suiker

Breng een pan met water aan de kook. Pel de sjalotten en kook ze 5 min. Giet af en laat afkoelen. Snijd de sjalotten in kwarten.

Bak de sjalotten in het bakvet van het vlees en voeg de salieblaadjes toe. Voeg de balsamico-azijn toe en stoof de sjalotten nog enkele minuten op laag vuur. Voeg de suiker toe en laat de saus inkoken. Neem de pan van het vuur en roer tot slot de boter door de saus zodat de saus bindt.


Share or like

Galaxy mirror glaze cake

Galaxy mirror glaze cake

Fruitijsjes

Fruitijsjes