_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Bosvruchten kokoskoeken

Bosvruchten kokoskoeken

Bosvruchten kokoskoeken

Deze cake snijd je in kant en klare koeken. Pak ze in in een strookje bakpapier met een keukenlint en leg ze op een mooie schaal. Zeker weten dat ze goed gaan op een feestje en je schaal binnen no-time leeg is.

Als je niet van kokos houdt, kun je dit uiteraard ook weglaten. Ik gebruik geen suiker als ik de bosvruchten kook om ze zacht te laten worden, omdat ik het zuurtje in de koeken lekker vind. Als je de koeken zoeter wilt maken, voeg dat wat suiker toe aan de vruchten die je kookt in plaats van suiker aan het deeg toe te voegen.

Bereiden ± 20 min | oven ± 75 min

 

Ingrediënten (16 personen)

350 gr boter

500 gr bloem

175 gr suiker

400 gr bosvruchten (diepvries)

2 el citroensap

4 el kokosrasp

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een vierkant bakblik in en bekleed met bakpapier. Roer de suiker en bloem door elkaar in een kom. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bloem en suiker. Mix tot een korrelig deeg. Wrijf het deeg eventueel nog even tussen je vingers om het goed kruimelig te maken.

Verwarm ondertussen een steelpan op het vuur en laat de bosvruchten met het citroensap zachtjes pruttelen totdat de vruchten zacht zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen

Doe ¾ van het deeg in een bakblik en druk die aan. Verdeel de bosvruchten over het deeg. Wrijf het kokosrasp door het resterende deel van het deeg en verdeel dit over de bosvruchten. Bak de cake in 75 min in de voorverwarmde oven. Dek de cake losjes af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Haal de cake uit de oven, laat een paar min in de vorm afkoelen en laat hem daarna verder afkoelen op een rooster. Snijd de cake in 12 tot 16 koeken. Je kunt de koeken een paar dagen bewaren in een luchtdichte trommel.


Share or like

Aardappelgratin met citroen

Aardappelgratin met citroen

Flammkuchen

Flammkuchen