_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Gevulde kwartels

Gevulde kwartels

Gevulde kwartel

Dit is echt een perfect recept voor feestdagen. Wil je een keertje uitpakken met Kerst- of Paasdagen? Koop kwartels bij de poelier en zet dit mooie gerecht op tafel. Als je het niet prettig vindt dat de kop nog aan de kwartels zit, kun je de poelier vragen om ze schoon te maken. Het recept is niet ingewikkeld. Terwijl de kwartels in de oven staan te garen heb je meer dan voldoende tijd om de couscoussalade en spinazie klaar te maken.

Bereiden ± 60 min | oven ± 60 min

 

Ingrediënten (4 personen)

4 kwartels

3 sjalotten

6 tenen knoflook

1 sinaasappel

8 takjes tijm

4 takjes rozemarijn

75 gr boter

Zout en peper

300 gr couscous

Kippenbouillon

1 flespompoen

6 el pompoenpitten

6 el zonnebloempitten

4 el rozijnen

Bosje peterselie

600 gr spinazie

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 2 sjalotten schoon en halveer ze. Maak 4 tenen knoflook schoon en halveer ze. Snijd de partjes van de sinaasappel tussen het vruchtvlees uit. Verwijder de nek en het hoofd van de kwartels als die er nog aan zitten. Vul elke kwartel met een halve sjalot, twee halve tenen knoflook, een partje sinaasappel, een takje rozemarijn en twee takjes tijm. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en braad de kwartels rondom bruin. Dit hoeft maar heel kort zodat ze kleuren. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met de boter uit de koekenpan en braad ze in de voorverwarmde oven in 60 min gaar. Verlaag na 15 min de oventemperatuur naar 180 °C.

Kook voor de couscoussalade de couscous volgens de verpakking gaar in kippenbouillon. Roer los en zet apart. Bak de pitten een paar minuten in een droge koekenpan en zet apart. Maak de flespompoen schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook de pompoenblokjes ca 15 min beetgaar. Ze moeten niet te zacht worden. Giet af en zet apart. Roer de pitten en rozijnen samen met de fijngesneden peterselie en de pompoenblokjes door de couscous. Als je hem te droog vindt, kun je een paar eetlepels olie toevoegen.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de laatste fijngesneden sjalot samen met 2 fijngesneden tenen knoflook. Voeg de spinazie toe en laat slinken.

Haal de kwartels uit de oven en laat ze afgedekt onder aluminiumfolie 5 min rusten. Leg op elk bord een bedje couscoussalade. Hierop leg je wat spinazie en serveer daarbovenop de kwartel.

_MG_0023-Edit.jpg

Share or like

Mediterraans vispakketje

Mediterraans vispakketje

Gehaktballetjes met auberginehummus

Gehaktballetjes met auberginehummus