_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Paascake

Paascake

Paascake

Deze paascake is veel eenvoudiger te maken dan het lijkt. Voor de chocoladehaasjes heb je een koekjesuitsteker nodig. Hier kun je elk gewenst vormpje voor gebruiken. Bak de chocoladehaasjes niet te droog, want ze gaan nog een keer de oven in. Ik vind het ook leuk om deze cake met andere vormpjes te maken en de cake te kleuren met kleurstof. Dan wordt het een leuke verjaardagscake voor kinderen. Die kunnen perfect helpen met het uitsteken van de vormpjes.

Bereiden ± 30 min | oven ± 1u en 40 min

       

Ingrediënten (chocoladehaasjes)

100 gr suiker

100 gr boter

2 eieren

100 gr bloem

¾ tl bakpoeder

30 gr cacaopoeder

75 ml melk

snufje zout

 

Ingrediënten vanillecake (cakevorm 30 cm)

250 gr suiker

250 gr boter

5 eieren

250 gr bloem

1 tl vanille extract

¼ tl zout

2 tl bakpoeder

Verwarm de oven voor op 160 °C. Begin met de chocoladehaasjes. Vet een vierkant bakblik in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de suiker, boter en het zout in een kom en mix bleek en romig. Voeg één voor één de eieren toe. Mix net zolang tot het ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt. Mix na het laatste ei nog even tot alles goed is gemengd en luchtig is. Spatel het bloem en bakpoeder door het beslag. Meng het cacaopoeder met de melk in een kommetje en roer dit door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de chocoladecake in ca. 30 min gaar in de voorverwarmde oven. Deze cake hoeft niet helemaal droog te bakken, omdat je hem straks nog een keertje meebakt.

Haal de cake uit de oven en laat hem een paar min in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort en verder laat afkoelen.

Maak ondertussen het beslag voor de rest van de cake op dezelfde manier als de chocoladecake. Mix boter, suiker, vanille extract en zout romig. Voeg één voor één de eieren toe en spatel bloem en bakpoeder erdoor. Vet een cakevorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Schep een paar eetlepels beslag in de vorm en strijk glad.

Leg de chocoladecake op een snijplank en druk met een koekjesvorm voorzichtig de haasjes uit de cake. Leg de haasjes allemaal achter elkaar in de cakevorm en druk ze voorzichtig een beetje in het beslag zodat ze goed blijven staan. Doe de rest van het beslag in een spuitzak en vul de cakevorm rondom de haasjes met beslag. Strijk de bovenkant glad en bak de cake in 70 min gaar in de voorverwarmde oven. Laat de cake een paar min in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort en helemaal laat afkoelen.


Share or like

Chipotle-honing kipkebabs & ananassalsa

Chipotle-honing kipkebabs & ananassalsa

Vega Nasi

Vega Nasi