_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Penne met spinazieroomsaus

Penne met spinazieroomsaus

Penne met spinazie-roomsaus

Deze pasta is heel snel klaar. Je hoeft niet veel te snijden en kunt alles in een koekenpan bakken. Wel zo handig als je niet veel tijd hebt. Het recept is vegetarisch maar je kunt het goed combineren met een stukje vlees of vis.

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

400 gr penne

200 gr sjalotten

1 teen knoflook

250 gr champignons

250 ml kookroom

1 el mosterd

400 gr spinazie

2 el boter

Zout en peper

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de penne beetgaar. Pel ondertussen de sjalotten en knoflook. Snijd de knoflook fijn en de sjalotten in kwarten. Halveer de champignons. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de sjalotten, knoflook en champignons goudbruin. Voeg de kookroom toe aan en laat 5 min inkoken. Roer de mosterd door de saus. Hak de spinazie in grove stukken en voeg toe aan de saus. Laat de spinazie al roerende slinken. Breng op smaak met zout en peper. Giet de penne af en voeg toe aan de saus. Verdeel de pasta over de borden en serveer eventueel met wat parmezaanse kaas.


Share or like

Krieltjessalade

Krieltjessalade

Turkse broodpizza

Turkse broodpizza