_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Trofie arrabbiata

Trofie arrabbiata

Pasta arrabbiata

Dit is onze all time favorite! Als je van pittig houdt, gaat deze vast ook bij jouw favoriete gerechten horen. Hij is lekker snel klaar en vol van smaak. Speel zelf met de hoeveelheid rode pepers om het gerecht op de gewenste smaak te krijgen. Serveer er een frisse groene salade bij om een beetje te blussen.

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

500 gr trofie of strozzapreti

300 gr spekreepjes

8 tomaten

3 rode pepers

2 uien

3 tenen knoflook

parmezaanse kaas, geraspt

verse basilicum

Verwarm een pan met ruim water en breng aan de kook. Doe de trofie in de pan en kook beetgaar.

Verwarm ondertussen een koekenpan op het vuur en bak hierin de spekreepjes. Snipper de uien en hak de knoflook en rode pepers fijn. Ik verwijder de zaadlijsten uit de rode peper, maar als je echt van heel pittig houd kun je de hele pepers gebruiken. Voeg de uien, knoflook en pepers toe aan de spekreepjes en bak een paar min mee. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de spekreepjes. Leg de deksel op de pan en laat 15 min onder af en toe roeren pruttelen zodat de tomaten zacht worden.

Giet de trofie af en meng met het arrabbiatamengsel. Serveer met wat verse basilicum en parmezaanse kaas.


Share or like

Apple crumble

Apple crumble

Gebonden aspergesoep

Gebonden aspergesoep