_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Vega Nasi

Vega Nasi

Vega Nasi

Doen jullie ook mee met de Nationale Week Zonder Vlees? Wij wel. Goed initiatief om je er bewust van te maken dat koken zonder vlees ook heel erg lekker is en echt niet saai hoeft te zijn. En je draagt ook nog een steentje (of best wel een grote steen) bij aan een betere toekomst voor mens en milieu. Stap bijvoorbeeld eens over op 1 dag per week geen vlees. Het proberen waard toch?!

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

400 gr zilvervliesrijst panklaar

4 el arachideolie

2 tenen knoflook

2 tl sambal oelek

400 gr witte kool

2 prei

2 el ketjap manis

4 eieren

400 gr sugarsnaps

Gebakken uitjes

kroepoek

Maak de knoflook schoon en hak fijn. Doe 3 el arachideolie in een wok en fruit de knoflook samen met de sambal. Snijd de prei in halve ringen en de witte kool in dunne reepjes. Dit gaat het beste met een mandoline of keukenmachine. Voeg beiden toe en roerbak 5 min. Voeg de rijst samen met de ketjap toe en bak nog een paar min. Verhit ondertussen de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de eieren. Kook de sugarsnaps 3 min en giet af.

Verdeel de nasi over vier diepe borden en serveer met de sugarsnaps, eieren, gebakken uitjes en wat kroepoek.


Share or like

Paascake

Paascake

Rijstsalade & groenten

Rijstsalade & groenten