_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Flammkuchen

Flammkuchen

Flammkuchen

Wij houden van pizza, maar voor flammkuchen kun je ons echt wakker maken. Ze zijn echt mega simpel om zelf te maken. De truc is om het deeg echt zo dun mogelijk uit te rollen, dan krijg je een heerlijk knapperige flammkuchen. Met de topping kun je naar hartenlust variëren. Onze kleine man vind het bijvoorbeeld heerlijk om hem te beleggen met (kilo’s) parmezaanse kaas en parmaham.

Bereiden ± 30 min | rijzen 1uur | oven ± 25 min

 

Ingrediënten (4 personen)

500 gr bloem

7 gr gist

10 gr zout

300 gr lauw warm water

300 gr crème fraîche

200 gr zure room

2 zoete uien

200 gr bacon

200 gr champignons

Verwarm de oven voor op 230°C. Doe de bloem in een kom en voeg het gist, water en een scheutje olijfolie toe. Meng met een deeghaak en voeg het zout toe. Kneed in ca. 10 min tot een soepel deeg. Maak een bal van het deeg en laat in kom afgedekt met een theedoek een uur rijzen. Verdeel het deeg in 3 porties en rol ze heel dun uit op een vel bakpapier. Meng de crème fraîche en de zure room in een kommetje en smeer 1/3 over de flammkuchen. Snijd de ui in dunne ringen, de champignons in dunne plakken en de bacon in dunne repen. Verdeel over de flammkuchen en bak in 10 min gaar in de oven.


Share or like

Bosvruchten kokoskoeken

Bosvruchten kokoskoeken

Homemade icetea

Homemade icetea