_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Souvlaki met rijst & naanbrood

Souvlaki met rijst & naanbrood

Souvlaki met rijst en naanbrood

Dit gerecht kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Je kunt ervoor kiezen om kant en klaar naanbrood te kopen. Ik vind de zelfgemaakte versie echter zoveel lekkerder dat ik ze liever zelf maak. Zodra ik uit mijn werk kom, kneed ik het deeg en zet ik het weg om te laten rijzen. Dan heb je even tijd om wat anders te doen, zoals de kleine man in bed te stoppen. Daarna ga ik verder met de rest van het recept. Neem restjes de volgende dag mee voor de lunch.

Bereiden ± 90 min incl. rijzen (60 min)

 

Ingrediënten (4 personen)

4 kipfilets

1 citroen

2 el balsamicoazijn

1 el gerookt paprikapoeder

1 el dille

1 el oregano

3 tenen knoflook

2 rode paprika’s

1 courgette

1 aubergine

200 gr cherrytomaten

200 gr griekse yoghurt

½ komkommer

250 gr meergranenrijst

Olijven

½ bosje peterselie

4 el pijnboompitten

Zout en peper

olijfolie

 

Naanbrood

300 gr bloem

125 ml warm water

100 gr griekse yoghurt

7 gr gist (gedroogd)

1 tl suiker

1tl zout

olijfolie

Begin met het bereiden van het naanbrood want dat moet een uurtje rijzen. Meng in een kommetje het warme water met de gist en de suiker. Roer en laat 5 min staan tot het begint te schuimen. Doe de bloem in de kom van de mixer en voeg het gistmengsel, griekse yoghurt en 1 el olie toe. Meng met deeghaken tot een stevig, zacht deeg. Voeg halverwege het kneden 1 tl zout toe. Vet een kom in met wat olie, maak een bal van het deeg en laat die in de kom afgedekt met een vochtige theedoek 1 uur rijzen op een warme plek.

Verdeel na het rijzen de bal in 8 stukken die je met je vingers uitdrukt tot 8 ronde naanbroodjes met een diameter van ca. 15 cm. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de naanbroodjes daarin. Draai het broodje pas om als de bovenkant begint op te bollen en bak ze goudbruin. Zo krijg je de mooie structuur van naanbrood.

Maak tijdens het rijzen van het brood de rest van het gerecht klaar. Rasp de komkommer, doe hem met 1 tl zout in een zeef en laat uitlekken. Doe de griekse yoghurt in een kommetje er pers er 1 teen knoflook bovenuit. Meng goed en roer de uitgelekte komkommer erdoor. Meng in een kom het sap van de citroen, 3 el olijfolie, de balsamicoazijn, het paprikapoeder, de dille, oregano, 2 tenen knoflook (geperst), zout en peper. Maak de kipfilets schoon en snijd ze in stukken van 1 ½ cm. Voeg de kip toe aan de kom en meng goed. Laat even staan om te marineren.

Verwarm een pan met water om de rijst volgens verpakking gaar te koken. Snijd ondertussen de paprika, courgette en aubergine in grove stukken. Verwarm een grillpan en rooster hierin de groenten in porties gaar. Halveer de tomaatjes en zet tot gebruik apart. Rooster de pijnboompitten, hak de peterselie fijn en zet apart

Rijg de stukken kip aan saté prikkers en grill deze goudbruin en gaar in een grillpan of onder de grill van de oven.

Giet de rijst af en laat hem even uitstomen. Roer los met een vork en meng met de fijngehakte peterselie en pijnboompitten.

Leg op elk bord twee naanbroodjes. Maak de borden verder af door de rijst en gegrilde groenten erbij te leggen. Leg de tomaatjes bij de groenten en de olijven bij de rijst. Leg de kipspiesen erbij en serveer met de tzatziki.


Share or like

Koningsdag eclairs

Koningsdag eclairs

Orzosalade & gegrilde groenten

Orzosalade & gegrilde groenten