_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Penne & paprikapesto

Penne & paprikapesto

Penne & paprikapesto

Deze pasta is enorm simpel, maar net weer wat anders door de zelfgemaakte paprikapesto. Je kunt de paprika’s en rode peper ook onder de grill laten blakeren en daarna in stukken hakken. Dan krijgt de pesto wat meer rooksmaak. Serveer er bijvoorbeeld een salade met lentegroenten als bimi en erwtjes bij. Niet alleen heerlijk, maar ook een mooi kleurcontrast op tafel.

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

2 rode paprika’s

1 rode peper

1 teen knoflook

2 el amandelschaafsel

2 el pijnboompitten

Handje basilicumblaadjes

250 gr champignons

Olijfolie

Peper en zout

Maak de paprika’s en rode pepers schoon en snijd ze in grove stukken. Verhit een droge koekenpan op het vuur en rooster het amandelschaafsel en pijnboompitten. Doe het schaafsel en de pijnboompitten in een keukenmachine. Verhit wat olijfolie in de koekenpan en bak de paprika’s en rode peper enkele minuten. Doe ze bij het amandelschaafsel. Maak de knoflook schoon en hak fijn. Doe samen met de basilicum bij de amandelen. Hak tot een grove pesto. Voeg wat olijfolie en peper en zout toe.

Hak de champignons in plakjes en breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook de penne beetgaar. Bak de champignons bruin. Giet de pasta af en meng met de pesto en champignons. Serveer met wat parmezaanse kaas.


Share or like

Turkse broodpizza

Turkse broodpizza

Aardappelgratin met citroen

Aardappelgratin met citroen