_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Oranje paprikasoep

Oranje paprikasoep

Oranje paprikasoep

Leuk! Ik mocht voor het eerst de goedgevulde Foodybox van Kroon op het werk ontvangen. Er zaten onder andere een heleboel oranje paprika’s in. Past lekker goed bij de aankomende Koningsdag. Ik heb ze geroosterd en er een heerlijke paprikasoep van gemaakt. Daar konden we meteen de heksenkaas die ook in de Foodybox zat perfect bij gebruiken.

Bereiden ± 30 min | oven ± 30u min

 

Ingrediënten (4 personen)

5 paprika’s (oranje)

1 el olijfolie

20 gr boter

4 stengels bleekselderij

1 ui

2 tenen knoflook

2 tl paprikapoeder

Paar takjes tijm en rozemarijn

1,5 l groentebouillon

2 el peterselie

4 el room

Turks brood

Heksenkaas

Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de paprika’s schoon en halveer ze. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 30 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen zodat je het vel van de paprika’s kunt verwijderen. Hak ze daarna in grove stukken. Snipper ondertussen de ui en de knoflook en snijd de bleekselderij in maantjes. Verhit een soeppan met de olijfolie en boter op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij, paprika en paprikapoeder toe en bak nog een paar min. Bind de kruiden met een touwtje bij elkaar. Voeg de bouillon en het kruidenbosje toe en laat 20 min zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en vis de kruiden eruit. Pureer de soep glad. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer in een kommetje met wat fijngehakte peterselie en room. Lekker met Turks brood en heksenkaas.


Share or like

Courgette spaghetti & garnalen

Courgette spaghetti & garnalen

Koningsdag eclairs

Koningsdag eclairs