_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Courgette spaghetti & garnalen

Courgette spaghetti & garnalen

Courgette spaghetti & garnalen

Deze maaltijd is binnen 20 min klaar. Ik vind koelverse knoflook garnalen het lekkerst, maar als je die niet kunt krijgen, kun je ook diepvriesgarnalen nemen en wat extra knoflook gebruiken. De truc voor een krokant randje aan de garnalen is dat je ze in de koekenpan legt en niet meer roert. Laat ze 2 min bakken en draai ze dan om.

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (2 personen)

200 gr knoflookgarnalen

1 courgette

1 teen knoflook

100 gr noodles

1 tl italiaanse kruiden

200 gr baby spinazie

1 citroen

1 tl sambal oelek

½ bosje peterselie

Olijfolie

Peper

Was de courgette en snijd de uiteinden ervan af. Maak met een mandoline of spiraalsnijder de courgette spaghetti. Leg ze in een zeef en bestrooi met een beetje zout om ze uit te laten lekken. Verhit ondertussen een pan met water en een koekenpan met wat olijfolie. Bak de garnalen in de koekenpan gaar, haal ze uit de pan en leg opzij. Zet de pan met resterende olie terug op het vuur. Kook ondertussen in de pan met water de noodles beetgaar. Giet af en zet opzij. Doe nog wat olie in de koekenpan. Pers de knoflook boven de koekenpan en voeg de italiaanse kruiden, het sap van een ½ citroen en sambal toe. Roer een paar min en voeg wat water toe. Doe de courgette spaghetti toe en kook een paar min. Roer de beetgare noodles, peterselie, peper en garnalen erdoor en neem van het vuur. Leg wat spinazie op de borden en serveer daarop de courgette spaghetti en garnalen.


Share or like

Homemade icetea

Homemade icetea

Oranje paprikasoep

Oranje paprikasoep