_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Aardappelgratin met citroen

Aardappelgratin met citroen

Aardappelgratin met citroen

Deze aardappelgratin is lekker luchtig doordat er geen room maar citroenolie wordt gebruikt. Heerlijk zomers met wat vlees van de bbq en een verse salade of met zomergroenten. Probeer de aardappelplakjes zo dun mogelijk te snijden. Dat gaat het beste met een mandoline of keukenmachine. Heb je die niet en ga je met een mes aan de slag? Tel dan wat tijd op bij de bereidingstijd.

Bereiden ± 30 min | oven ± 60 min

 

Ingrediënten (4 personen)

1 kg aardappels (iets kruimig)

3 tenen knoflook

1 el gedroogde tijm

1 el gedroogde oregano

1 el verse tijmtakjes

1 ½ citroen

50 ml olijfolie

Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappels en boen ze schoon. Schaaf met een mandoline dunne plakjes van de aardappels (2mm dik). Was de aardappelschijfjes goed in koud water en dep ze droog met keukenpapier.

Vet een ovenschaal in met wat olie en zet de aardappelplakjes rechtop in de ovenschaal. Maak een paar rijen naast elkaar. Zorg dat ze goed dicht tegen elkaar aan staan. Doe de olijfolie in een kommetje en pers hier de knoflook boven. Voeg het sap en rap van 1 ½ citroen en de gedroogde kruiden toe. Roer goed en verdeel over de aardappels. Breng op smaak met zout. Bak de aardappels 60 min in de voorverwarmde oven tot ze gaar en zacht zijn. Dek ze af met aluminiumfolie als ze te bruin worden. Verdeel voor het serveren de takjes verse tijm erover en bestrooi met wat versgemalen peper.


Share or like

Penne & paprikapesto

Penne & paprikapesto

Bosvruchten kokoskoeken

Bosvruchten kokoskoeken