_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Chocolademuffins

Chocolademuffins

Chocolademuffins

Normaal gesproken maak ik altijd lichte foto’s van eten voor LaundryFood. Geïnspireerd door de nieuwe samenwerking met w3ndelicious, orcacool-hiptafelen en knoeienmetinge.nl wilde ik een keer een donkere foto proberen. Daar zijn deze donkere muffins uitermate geschikt voor. De muffins zijn binnen een handomdraai klaar. De opstelling voor de foto kostte de rest van de avond. Ik ben zelf tevreden met het resultaat, maar houd het toch maar bij de lichte foto’s denk ik. Dan heb je nog wat van je avond.

Bereiden ± 20 min | oven ± 20 min

                     

Ingrediënten (ca. 12 muffins)

120 gr suiker

300 gr bloem

1 tl bakpoeder

1 tl baking soda

2 eieren

250 ml + 2 el melk

120 ml zonnebloemolie

5 el cacaopoeder

1 tl vanille extract

Snufje zout

150 gr roomboter

300 gr poedersuiker

3 el cacaopoeder

12 bramen

zwarte kleurstof

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de suiker, bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout in een kom. Roer in de andere kom de eieren, de melk, de olie en het vanille extract door elkaar. Meng in een klein kommetje de cacaopoeder met overige twee el melk en voeg dit toe aan de rest van de vloeibaar mengsel. Roer de inhoud van de twee kommen door elkaar. Roer niet te lang. Bekleed een muffinvorm met vormpjes en verdeel het deeg erover. Bak de muffins in een voorverwarmde oven in 20 min gaar. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Maak ondertussen de boter crème. Klopt de boter wit en luchtig en voeg de poedersuiker toe. Klopt tot een wit en stevig geheel. Voeg een klein beetje melk toe als de crème te dik is. Voeg de cacaopoeder toe en roer tot een egale crème. Als je een donkerdere crème wilt, voeg dan ook de kleurstof toe. Doe de boter crème in een spuitzak met ronde of gekartelde spuitmond. Spuit de boter crème op de muffins en versier ze elk met een braam.


Share or like

Salade met radijs

Salade met radijs

Homemade friet

Homemade friet