_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Spelt pastasalade

Spelt pastasalade

Spelt pastasalade

Deze salade is heerlijk als lunch. De salade past ook prima als bijgerecht bij de bbq of als je een tafel met lekkers maakt voor een feestje. Neem je de salade mee als lunch? Bewaar de dressing dan apart en meng de ingrediënten niet, maar stapel ze. Begin met de pasta (die is het zwaarst) en eindig met de sla. Dan blijft alles lekker vers. Doe hem ook eens in een mooie weckpot in plaats van je lunchtrommel en het lijkt alsof hij zo van de saladebar komt.

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

250 gr speltpasta

200 gr trostomaatjes

4 lente-uien

250 gr geitenkaas

200 gr veldsla

75 gr pijnboompitten

6 el balsamico azijn

4 el olijfolie

2 el honing

Zout

Zet een pan met ruim kokend water op het vuur en kook de pasta beetgaar. Giet af, spoel na met wat koud water en laat uitlekken.

Snijd ondertussen de lente-ui in dunne ringen, halveer de tomaatjes, snijd de kaas is blokjes en maak de sla schoon. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Doe voor de dressing de balsamico, olijfolie en honing in een schone jampot en schud tot de dressing goed is gemengd. Breng op smaak met wat zout. Leg de ingrediënten voor de salade mooi in een schaal of meng alles in een schaal en giet de dressing erover.


Share or like

Homemade friet

Homemade friet

Supersnelle Turkse pizza's

Supersnelle Turkse pizza's