_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Gevulde omelet

Gevulde omelet

Gevulde omelet

Geen zin in boterhammen en ook geen zin om uren lunch voor te bereiden? Dan is deze gevulde omelet wat voor jou. Hij is in een handomdraai klaar en je krijgt ook nog eens een hoop groente binnen. Ik vind een gevulde omelet ideaal om restjes te verwerken. Deze versie maakte ik met allemaal groene groente, het oog wilt ook wat, maar je kunt hem ook gewoon vullen met wat gegrilde restjes groenten.

Bereiden ± 15 min

 

Ingrediënten (1 persoon)

2 eieren

75 gr sugarsnaps

1 avocado

100 gr hüttenkäse

handje babyspinazie

2 lente-uitjes

Tuinkers

Bieslook

chilipeper

Peper en zout

Boter of olie

Zet een pan met kokend water op het vuur en blancheer de sugarsnaps kort. Spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken. Kluts de twee eieren in een kom en breng op smaak met peper, zout en gemalen chilipeper. Verhit de boter of olie in een koekenpan en bak het ei hierin rustig gaar. Snijd ondertussen de avocado in repen en de lente-ui in dunne ringen. Je hoeft de omelet niet te keren in de pan. Leg na een paar minuten een deksel op de pan zodat de bovenkant ook gaar wordt. Neem uit de pan als het ei mooi goudbruin is aan de onderkant. Leg op een bord en besmeer met de helft van de huttenkase. Leg daarop de groente, tuinkers en fijngehakte bieslook. Garneer eventueel met wat bloemen van de bieslook.


Share or like

Fruitsalade

Fruitsalade

Salade met radijs

Salade met radijs