_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Gekonfijte sinaasappelschillen

Gekonfijte sinaasappelschillen

Gekonfijte sinaasappelschillen

Dit zijn echt super lekkere snoepjes. Je verwacht waarschijnlijk geen zoetigheid, maar door de sinaasappelschillen te konfijten worden ze mierzoet. Ok, ok, er wordt ook wat suiker toegevoegd. Gebruik ze om je dessert mee te versieren of verwerk in een tulband of panforte. Wil je ze zo als snoepjes gebruiken? Doop ze dan ook eens voor de helft in gesmolten chocolade in plaats van alleen in suiker.

Bereiden ± 10 min | koken ± 1 uur | drogen ± 9 uur

                     

Ingrediënten

2 sinaasappels (liefst biologisch)

kristalsuiker

Was de sinaasappels goed en boen ze droog. Snijd een klein stukje van de boven- en onderkant van de sinaasappel zodat je hem stevig op je werkblad kunt leggen. Snijd met een scherp mes de overige schil in repen ervan af. Verwijder zoveel mogelijk wit van de schillen, dat maakt het namelijk bitter. Blancheer de schillen 2 min in kokend water en giet ze af. Herhaal dit nog twee keer. Laat ze goed uitlekken. Weeg de hoeveelheid schillen en doe ze samen met dezelfde hoeveelheid suiker en water in een steelpan. Breng rustig aan de kook en laat een uur borrelen. Voeg af en toe wat water toe als het te ver inkookt (te droog wordt). Je moet een dikke siroop overhouden op het einde. Giet de schilletjes af en leg ze naast elkaar op een vel bakpapier. Laat ze 1 uur drogen en wentel ze vervolgens door de suiker. Laat ze ongeveer 8 uur drogen en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten potje.


Share or like

Supersnelle Turkse pizza's

Supersnelle Turkse pizza's

Krieltjessalade

Krieltjessalade