_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Homemade friet

Homemade friet

Homemade friet

Mij maak je echt allesbehalve blij met eten van de snackbar. Maakt niet uit of het friet of een snack is. Ik word er niet warm van. Dan maak ik veel liever zelf friet uit de oven. Geen druipend vet en heerlijk krokant.

Bereiden ± 10 min | oven ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

1,5 kg aardappels met rode schil (Roseval)

4 el oregano

3 el paprikapoeder

10 el olijfolie

peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de aardappel en snijd de vieze plekjes eruit. Ik schil de aardappels liever niet, maar als je niet van de schil houdt, kun je dat wel doen. Snijd de aardappels in friet. Zorg ervoor dat ze ongeveer even dik zijn. De dikte bepaal je helemaal zelf. Ik maak ze ongeveer een halve centimeter dik. Maak je ze dunner of dikker? Pas dan de oventijd aan. 

Was de friet in ruim koud water en dep ze droog. Meng in een kom 10 el olijfolie met oregano, paprikapoeder, peper en zout.  Of gebruik zelf kruiden die jij lekker vindt. Meng ook eens wat fijn geraspte parmezaanse kaas erdoor. Erg lekker! Doe de friet erbij en meng goed. Spreid ze uit over een bakplaat en zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen. Bak de friet 30 min in de voorverwarmde oven. Keer ze halverwege.


Share or like

Chocolademuffins

Chocolademuffins

Spelt pastasalade

Spelt pastasalade