_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Krieltjessalade

Krieltjessalade

Krieltjessalade

Deze salade komt uit delicious. magazine simpel & snel. En dat klopt helemaal voor deze heerlijke salade met krieltjes. In het originele recept werden ook groene asperges geblancheerd en toegevoegd, maar omdat wij de laatste tijd al zoveel asperges hadden gegeten, maakte ik hem zonder. Ook erg lekker. Hij kan als lunch, lichte avondmaaltijd of als bijgerecht. En je kunt zoveel groente toevoegen als je zelf wilt.

Bereiden ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

500 gr krieltjes

150 gr erwten (diepvries)

1 el mosterd

2 el witte wijnazijn

1 bosje radijsjes

paar stengels bieslook

150 gr babyspinazie

6 eieren

4 el olijfolie

peper en zout

Boen de krieltjes schoon en snijd de grotere in stukken zodat ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben. Kook de krieltjes in 15 min beetgaar.

Maak ondertussen de rest klaar zodat je straks maar hoeft te mengen. Kook de eieren hoe jij ze graag wilt (wij hebben het liefst nog een beetje vloeibare dooier, maar hardgekookt kan ook), laat ze schikken en leg ze opzij. Voor de dressing doe je de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie in een jampot. Draai de deksel erop en schud tot alles goed is gemengd. Was de radijsjes en snijd ze in mooie dunne plakjes. Als er mooie blaadjes aan de radijsjes zitten, kun je die ook wassen en door de salade doen. Blancheer de erwten kort in kokend water. Pel de eieren en halveer ze. Snipper de bieslook.

Giet de aardappels af en laat ze even uitdampen. Doe ze in een mooie schaal en meng met de dressing, spinazie, erwten, bieslook en radijs. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de eieren erover.


Share or like

Gekonfijte sinaasappelschillen

Gekonfijte sinaasappelschillen

Penne met spinazieroomsaus

Penne met spinazieroomsaus