_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Supersnelle Turkse pizza's

Supersnelle Turkse pizza's

Supersnelle Turkse pizza

Deze supersnelle Turkse pizza’s komen uit Jamie Oliver’s kookboek 15 minutes. En als je een beetje handig bent met het snijden van de groenten gaat dat makkelijk lukken. Ik heb het recept van de salade ietwat aangepast, omdat ik een salade met dressing niet zo lekker vond erbij. Het is perfect comfort food waarbij je stiekem toch heel veel groente eet. Als je geen lamsgehakt kunt vinden, kun je ook (mager) rundergehakt gebruiken. Ik ben sinds kort heel blij met mijn vleesmolen voor de KitchenAid, want daardoor kan ik zelf lamsgehakt maken. Iets wat ik hier in Limburg niet vaak in de winkels zie liggen helaas.

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

8 bloemtortilla’s

450 gr lamsgehakt

1 ½ tl komijnzaad

1 ½ tl gerookt paprikapoeder

1 el rozemarijn

3 tenen knoflook

4 el tomatenpuree

100 gr walnoten

1 citroen

Bosje lente-ui

1 rode paprika

1 komkommer

200 gr feta

1 ijsbergsla

Ingemaakte groene pepers

4 tomaten

knoflooksaus

Verwarm de oven voor op 210°C. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de komijn, rozemarijn en paprikapoeder toe en pers de knoflook erboven uit. Laat nog even doorbakken. Voeg dan de tomatenpuree en toe en bak een paar min. Hak de walnoten fijn. Neem de pan van het vuur en roer de walnoten en het citroensap door het gehakmengsel. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.

Maak voor de salade de groenten schoon. Snijd de lente-ui in dunne ringen, de paprika in dunne repen, de tomaat in partjes, de komkommer in halve schijfjes en de ijsbergsla in kleine stukjes. Verkruimel de feta. Leg ze samen met de groene pepers op een mooie schaal.

Verdeel de helft van het gehakmengsel over 4 tortilla’s en bak deze 2 min in de oven. Haal ze eruit en serveer ze direct. Bestrooi de tortilla’s met groenten en wat knoflooksaus en rol ze op. Herhaal met de overige 4 tortilla’s. Vul en rol ze direct als ze uit de oven komen, want anders worden ze te krokant en breken ze in stukken.


Share or like

Spelt pastasalade

Spelt pastasalade

Gekonfijte sinaasappelschillen

Gekonfijte sinaasappelschillen