_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Waldorfsalade

Waldorfsalade

Waldorfsalade

Een echte klassieker: Waldorfsalade. Heerlijk fris. Ik eet hem graag als lunch met wat brood, maar op hete zomerdagen is het ook een prima hoofdgerecht met wat gebraden kip erbij.

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

3 appels

4 stengels bleekselderij

1 rode ui

50 gr walnoten

50 gr amandelen

75 gr rozijnen

4 el dragonblaadjes

2 el witte wijnazijn

4 el olijfolie

Sap van 1 ½ citroen

5 el mayonaise

Meng in een jampot het citroensap met de overige mayonaise, peper en zout. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dunne plakken. Besprenkel met wat citroensap tegen verkleuren. Was en snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Houd wat blaadjes van de bleekselderij achter om straks over de salade te strooien. Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Hak de walnoten en amandelen grof. Doe de appels, bleekselderij en ui samen met de noten, rozijnen en mayonaisedressing in een grote kom en meng door elkaar.

Meng in een andere jampot de azijn, olijfolie en fijngehakte dragon door elkaar. Leg de salade op een bord, besprenkel met de olijfoliedressing en strooi er wat bleekselderijblaadjes overheen. Serveer met wat zuurdesembrood.


Share or like

Groene risotto

Groene risotto

Citroen-yoghurtcake

Citroen-yoghurtcake