_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Parelcouscous & chipolata

Parelcouscous & chipolata

Parelcouscous & chipolata

Altijd leuk als er weer foodpost wordt bezorgd! Afgelopen week mocht ik weer de Foodybox van Kroon op het werk ontvangen en hij zat als altijd voor met lekkers. Ik had net de nieuwe editie van foodies magazine doorgebladerd en van mijn moeder verse courgettes uit eigen tuin gekregen, dus besloot maar meteen dit recept te maken. Lekker zomers en snel klaar. De couscous met groente kun je ook goed als salade eten, voeg naar wens meer groenten toe. Deze couscous lijkt een beetje op risoni en heeft een heerlijke bite. Echt een aanrader!

Bereiden ± 25 min

 

Ingrediënten (4 personen)

200 gr parelcouscous

1 groene courgette

1 gele courgette

1 oranje paprika

1 citroen

1 rode ui

4 lente-ui

8 chipolata worstjes

2 el olijfolie

peterselie

peper en zout

Maak de ui schoon en snipper hem. Was de paprika en courgettes en snijd in blokjes. Verwarm een pan met water op het vuur en kook de parelcouscous volgens de verpakking gaar. Verwarm ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui, paprika en courgette. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm in een andere koekenpan de overige olijfolie en bak hier in de worstjes bruin en gaar. Giet de couscous af en laat goed uitlekken. Voeg de groenten, het sap van de citroen en wat fijngesneden peterselie toe. Roer door elkaar. Verdeel de couscous over de borden en serveer met de chipolata en in dunne ringen gesneden lente-ui.


Share or like

Gegrilde groenten & kabeljauw

Gegrilde groenten & kabeljauw

Gegrilde nectarinesalade

Gegrilde nectarinesalade