_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Gegrilde groenten & kabeljauw

Gegrilde groenten & kabeljauw

Gegrilde groenten & kabeljauw

Een hele berg groente is altijd een feest. Door ze te blancheren en grillen houden ze hun stevigheid en kleur en krijgen ze een heerlijke smaak. Serveer ze met kabeljauw voor een lichte maaltijd. De krieltjes zijn heel makkelijk te maken doordat ze niet worden geschild. Je hoeft ze alleen even voor te koken en daarna doet de oven zijn werk. Gebruik kruiden naar eigen smaak.

Bereiden ± 30 min | oven ± 45min

 

Ingrediënten (4 personen)

600 gr regenboogwortels

1 aubergine

250 gr groene asperges

1 courgette

3 tenen knoflook

3 rode uien

4 kabeljauwhaasjes

1 kg krieltjes

10 el olijfolie

1 el boter

1 el majoraan

Zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en kook ze kort zodat ze ietwat zacht worden. Giet af en laat uitdampen. Doe de krieltjes in een ovenschaal met 5 el olijfolie en 1 el majoraan en hussel goed. Zet de ovenschaal in de oven en bak in 45 min mooi bruin. Keer regelmatig.

Maak ondertussen de groente schoon en snijd in plakken en grove stukken. Pers de tenen knoflook boven een kom en voeg de resterende olijfolie toe. Blancheer de wortels en asperges. Giet af en voeg toe aan de knoflookolijfolie samen met de ui. Verhit een grillpan en grill de aubergine en courgette. Neem uit de pan en houdt warm. Voeg de aubergine en courgette niet toe aan de knoflookolie. Deze zuigen de olie namelijk helemaal op. Grill vervolgens de overige groenten met de knoflookolie. Verhit ondertussen een koekenpan met wat boter en bak hierin de kabeljauwhaasjes gaar. Meng de gegrilde groente en verdeel over 4 borden. Breng op smaak met zout en peper. Leg op de groente een kabeljauwhaasje en serveer met de krieltjes.


Share or like

Tomaten-geitenkaas galette

Tomaten-geitenkaas galette

Parelcouscous & chipolata

Parelcouscous & chipolata